начало / News / Brave – браузър като Chrome, но по-бърз и с вграден блокър на реклами.

Brave – браузър като Chrome, но по-бърз и с вграден блокър на реклами.

брейв браузър

Насочваме вниманието ви към един нов браузър който горещо препоръчваме да тествате !

Браузърът Brave е базиран на Chrome, но е е създаден с цел поверителност на потребителя. Лозунгът на компанията е „Ти не си продукт“.

Накратко, Brave :

  • Е 2 пъти по-бързо от Chrome и Firefox, защото …
  • По подразбиране той блокира реклами и проследяващи скриптове, които нарушават поверителността ви. Не е необходимо да инсталирате допълнителни разширения за това – всичко работи веднага щом инталирате и стартирате браузъра ! Като в същото време Brave поддържа същите добавки и разширения като Google Chrome (защото е базиран на chrome ).
  • Браузърът винаги се опитва да криптира връзките, т.е. превключва към HTTPS, ако е наличен този по-защитен протокол (нещо като добавки на HTTPS Everywhere).
  • Той има вградена защита срещу фишинг и злонамерен софтуер, така ,че потребителите да не се подведът и да си дадът данните доброволно, ако не забележат грешка в домейна. Нещо повече, по подразбиране той деактивира опасни добавки, които потребителят може сам да инсталира. Браузърът също поддържа U2F хардуерни ключове, така че гарантира 100% защита срещу фишинг на уебсайтове, които имат двуфакторна U2F автентификация.
  • И разбира се има мобилни версии за iOS (iPhone, iPad) и Android и синхронизира данните между мобилните и настолните версии по защитен (криптиран) начин, благодарение на който сървърите, посредници в обмена на вашите данни, не могат да ги видят .

Изтеглете Brave :
Можете да изтеглите Brave от официалния му уебсайт – или като кликнете на този линк и други от тази статия.


Ако използвате Chrome, препоръчваме да опитате Brave, защото няма да загубите нищо, но можете само да спечелите повече поверителност. Ако използвате други браузъри – инсталирайте Brave, той работи по-бързо 🙂 и има вградена солидна основа за сигурност още от първия старт.

От няколко седмици използваме Brave на десктоп и мобилни устройства. Супер е !

Проверете също

Подарък дебитна карта Revolut с бонус 15 лева